Peltikaton pesu ja maalaus

Peltikatto

Peltikatto on kattovalinnaksi hyvä materiaalivaihtoehto. Peltikatto istuu hyvin suomalaiseen maisemaan ja on helppo hoitaa sekä pestä. Huollot kannattaa tietysti tehdä säännöllisesti.

Peltikaton korjaus

Peltikaton huolto lähtee liikkelle aina katon kuntotarkastuksesta. Kartoituksessa käydään läpi katon kunto ja annetaan toimenpidesuositukset korjaukseen, huoltoon tai maalaukseen. Peltikaton kunnosta riippuen teemme pesu- ja maalaustoimenpiteet tai pyydämme yhteistyökumppaniamme arvioimaan tarvittaessa koko peltikaton kattoremontin.

Peltikaton pesu ja maalaus ennaltaehkäisee ruostumiselta

Peltikatto vaatii säännöllistä huoltoa, koska jokaisella vuodenajalla on omat kuluttavat tekijät. Kun maalipinta kuluu pois, alkaa sinkkipinta syöpyä, jonka jälkeen pelti alkaa ruostua.

Peltikaton säännöllinen pesu ja maalaus säilyttävät talon arvon

Hyvin huollettu peltikatto näyttää tyylikkäältä, pitää talon terveenä ja säilyttää talon arvon. Peltikaton huoltomaalaus olisi hyvä tehdä noin 10–15 vuoden välein olosuhteista ja ympäristöstä riippuen. Suositeltava maalauslämpötila tulisi olla 5-30 celsius-asteen välillä.

Peltikaton maalaus ja pohjatyöt

Peltikaton maalauksen pohjatöiksi riittää hilseilevän maalin poisto ja katon pesu. Hilseilevä irtoileva maali sekä mahdollinen ruoste saadaan usein poistettua käyttämällä normaalia teräsharjaa. Tarvittaessa pesussa voidaan käyttää myös peltikatolle soveltuvia puhdistusaineita. Pesun jälkeen mahdolliset ruostekohdat paikataan ruosteenestomaalilla. Ruostesuojauksen jälkeen suoritetaan lopullinen pintamaalaus vähintään kahteen eri kertaan.

Huoltosopimus

Wasa Coating vuosihuoltosopimuksella varmistat että kattosi pysyy hyvässä kunnossa vuodesta toiseen ilman murheita. Pidämme kasvustot kurissa ja huomaamme ajoissa katon vauriot. Teemme räätälöityjä vuosihuoltosopimuksia kaikentyyppisiin asuntoihin. Ota yhteyttä niin katsotaan sinun tarpeisiisi sopiva huoltokokonaisuus.