TIILIKATON PESU JA HUOLTO

Tiilikatto

Tiilikatto on tyylikäs valinta talolle kuin talolle. Suosituimmat tiilikattovärit ovat nykypäivänä musta ja tummanharmaa. Yleinen perinteikkäämpi väri on ollut usein punainen. Laadukkaiden pinnoitusaineidemme avulla saamme katon näyttämään uuden veroiselta. Pinnoite on sävytettävissä kaikille tiilikattomateriaaleille ja alkuperäisille väreille. Ei siis ole väliä, minkä valmistajan katto sinulla on, saamme sen takaisin vanhaan loistoon kaikilla eri väreillä.

Tiilikaton korjaus

Kaikille huoltamillemme katoille tehdään alussa kuntokartoitus, jossa käydään läpi tarvittavan huollon laajuus. Korjaamme tarvittaessa hajonneet tiilet nopeasti ja edullisesti. Katon kunnosta ja tilanteesta riippuen kumppanimme avulla voimme tarvittaessa tehdä koko katon korjauksen alusta loppuun valmiiksi.

Tiilikaton pesu ja huolto

Huoltamaton tiilikatto altistuu sammaloitumiselle. Sammal ja jäkälä syövät tiilen sisällä olevaa kalkkia, jolloin tiili pääsee haurastumaan ja imemään enemmän vettä sisäänsä. Vettä imenyt tiili saattaa jäätyessään haljeta.

Huollettu katto estää sammaleen ja muun kasvuston leviämistä, pakkasrapautumista, ilmansaasteiden ja kosteuden imeytymistä, sekä kosteus-ja homevaurioita. Oikein huollettu katto suojaa taloasi, on turvallinen ja näyttää hyvältä.

Tiilikaton pesu ja huolto säilyttävät talon arvon

Säännöllisesti pesty ja hyvin huollettu tiilikatto säilyttävät talon arvon. Säännölliset huoltotoimenpiteet säilyttävät myös suojausominaisuudet ja suojaavat kattorakenteita kaikilta ulkopuolisilta haitoilta. Tiilikaton pesu ja pinnoitus tulisi tehdä noin 5-10 vuoden välein riippuen ympäröivästä puustosta.

Levän- ja sammaleenestoaine

Levän- ja sammaleenestoainetta käytetään kaikissa kohteissamme tiilikattojen ja huopakattojen puhdistamiseen. A-Clean on sammaleen, levän ja muun kasvuston hävittämiseen sekä ennaltaehkäisyyn tehty käsittelyaine. Muutaman vuoden välein tehty käsittely estää tehokkaasti myös uuden kasvuston kehittymistä. Kattojen lisäksi A-Clean sopii betonipintoje, seinien, portaiden, pihakivetysten, laattojen ja terassien käsittelyyn.

Tiilikaton pintakäsittelyaine

Tiilikatoissa käytämme joko HydroBlock tai HydroColor – nimistä pintakäsittelyainetta, joka on mineraalipinnoille kehitetty ja nanoteknologiaan perustuva vesi- tai liuotinpohjainen pintakäsittelyaine. HydroBlock sekä HydroColor tunkeutuu syvälle huokosiin ja muodostaa tehokkaan suojan vettä, likaa sekä kasvustoa vastaan. HydroBlock sekä HydroColor imeytyy ja kiinnittyy kemiallisesti kaikkiin sementti- ja tiilipintoihin sen reaktiivisten siloksaaniryhmien ansiosta säilyttäen kuitenkin rakenteen hengittävyyden.

Tiilikaton maalaus

Tiilikattojen huoltomaalaukseen käytämme Isonit – nimistä tiilikattomaalia, joka uudistaa katon teknisen toimivuuden ja visuaalisen ulkonäön vuosiksi ja vuosikymmeniksi eteenpäin. Isonit perustuu optimoituun yhdistelmään nano-polyuretaani- ja 100 % akrylaanipolymeereja, jotka antavat tuotteelle erinomaisen imeytyvyyden, tarttuvuuden, elastisuuden (197 %) sekä parhaan mahdollisen UV-suojan (UVA ja UVB) sään rasituksia vastaan. Vesiohenteinen ja täysin myrkytön Isonit kuivuu nopeasti käsiteltyyn pintaan ja muodostaa hengittävän mutta täydellisesti vettä eristävän uuden pintakerroksen tiilelle.

Huoltosopimus

Wasa Coating vuosihuoltosopimuksella varmistat että kattosi pysyy hyvässä kunnossa vuodesta toiseen ilman murheita. Pidämme kasvustot kurissa ja huomaamme ajoissa katon vauriot. Teemme räätälöityjä vuosihuoltosopimuksia kaikentyyppisiin asuntoihin. Ota yhteyttä niin katsotaan sinun tarpeisiisi sopiva huoltokokonaisuus.