YLÄPÖLYJEN JA KORKEIDEN TILOJEN IMUROINTI

VAASAN ALUEELLA

MITÄ TARKOITETAAN YLÄPÖLYLLÄ

Yläpölyllä tarkoitetaan pölyä, joka kertyy korkeiden tilojen pinnoille, se on piilossa katseilta, mutta ilmavirtauksien ansiosta se leijuu alaspäin ja sekoittuu hengitysilmaan. Ylätiloihin kertyy normaalioloissakin runsaasti pölyä, esim. kattorakenteet, seinien tasanteet, putkistot, kaapelihyllyt sekä valaisimet ja niiden kiskot ovat tyypillisimpiä kerääjiä. Ellei pölyjä imuroida säännöllisesti pois, tulee sen poistamisesta työläämpää pölyn pinttymisen ansiosta. Tilojen käytöstä ja rakenteesta riippuen yläpölyt kannattaa puhdistaa 2-5 vuoden välein.

CARBON-MENETELMÄ

Carbon-menetelmä on ratkaisu yläpölyjen tehokkaaseen puhdistamiseen. Hiilikuituputkia yhdistelemällä on mahdollista saavuttaa jopa 16 m imurointiulottuvuus, turvallisesti ja tehokkaasti ilman tavallisia korkeiden paikkojen tuomia riskejä.

INTEGROITU KAMERAJÄRJESTELMÄ 

Kameralla voidaan helposti tarkastella puhdistettavia pintoja ennen työtä ja sen jälkeen. Kamera toimii hyvänä apuvälineenä aina kun puhdistettava pinta on näkökentän ulottumattomissa. Video- ja kuvamateriaali voidaan halutessaan tallentaa muistikortille myöhempää tarkastelua varten.

 

TEHOKAS IMURI SEKÄ MENETELMÄ PÖLYJEN POISTOON

Kaksimoottoriimuri ja laaja valikoima erilaisia suulakkeita takaavat pölyjen puhdistamisen niin ahtaissa ja vaikeissakin paikoissa. Työskentely ja eteneminen on nopeaa koska varusteiden siirtäminen on vaivatonta. Pölyjen puhdistaminen onnistuu helposti myös kiinteiden kalusteiden tai laitteiden yläpuolelta.

CARBON-MENETELMÄN HYÖDYT

 

1. PARANTAA SISÄILMAN LAATUA

Säännöllisellä yläpölyjen poistamisella vähennetään ilmassa leijuvan pölyn määrää ja näin vaikutetaan suoraan sisäilman laatuun. Sisäilmanlaadulla on suora yhteys tiloissa työskentelevien hyvinvointiin.

2. PÖLYPALON RISKI SEKÄ PALOKUORMA PIENENEE

Ilmaan sekoittunut pöly voi muodostaa räjähdysvaarallisen seoksen etenkin teollisuuden tuotantotiloissa. Säännöllisellä puhdistuksella pidetään myös korkeiden tilojen palokuorma mahdollisimman pienenä.

3. EI TELINEITÄ TAI NOSTIMIA

Telineiden pystyttäminen ja siirtäminen on paljon aikaa vievää työtä ja nostimet ovat kalliita, eivätkä mahdu aina kaikkiin tiloihin.

4. NOPEASTI TEHTY TOIMENPIDE

 Käytettävät laitteet kasataan nopeasti ja niiden liikuttelu on nopeaa.